En dag


Titel:
En dag
Författare: David Nicholls
Förlag: Printz Publishing
Genre: Roman, kärlek
Antal sidor: 429
Originalspråk: Engelska [One day]
Första meningen: '"Jag antar att det viktiga är att göra någon skillnad", sa hon.'

15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. Dagen efter måste de gå skilda vägar. Men var kommer de att vara den 15 juli året därpå? Och alla år som följer?

När jag började läsa hade jag ganska höga förväntningar, efter allt bra jag hört. Trots att boken var fantastiskt bra så var den inte riktigt en toppbok...

I den första fjärdedelen av boken tycker jag att Emma är riktigt tråkig och att Dexter är ett riktigt svin. Emma blir mer och mer trevlig och rolig och Dexter också, även om det tar lite längre tid för honom. Trots det tyckte jag alltid mest om Dexter, för han var en rolig karaktär trots att han ofta var en idiot. Det han gör och går igenom får mig faktiskt att tycka synd om honom.
Allt eftersom jag läser så förändras de två huvudpersonerna och det är riktigt kul att få följa hur två personer förändras och förändrar varandra under en bok.

Något jag irriterar mig lite på är att det är så osannolikt att alla "stora" saker händer på just den stora dagen, 15 juli. Men så blir det väl när man ska få ihop en bok som nästan bara utspelar sig på ett speciellt datum under flera år. En annan sak som är lite jobbigt är att försöka hålla reda på alla bi-karaktärer som man tror ska försvinna ur bilden men som sen kommer tillbaka igen.

Det allra finaste med boken är nog att se personerna förändras och att få sitta och hoppas "när ska de få varandra, gaah varför förstår de inte hur det ska vara?". ^^

Jag kan inte säga något i stil med "En dag är den finaste boken jag läste i januari" även om den var riktigt riktigt bra och otroligt fin! Gargoylen snodde dock åt sig första-platsen. Men precis som Gargoylen var den väldigt annorlunda och helt klart läsvärd!

Mitt betyg: 8/10
Kommentarer:
Postat av: Frida

SVAR: Första boken heter Wings :)

2012-02-07 @ 21:36:27
URL: http://photosandbooks.blogg.se/
Postat av: Micaela

Läste ut En Dag för några veckor sedan, riktigt bra bok! Men jag håller med dig, den var lite långdragen i början. Längtar efter att få se filmen på DVD och se om den är lika bra där :-)

2012-02-17 @ 10:49:25
URL: http://dreamsaboutengland.blogg.se/
Postat av: Fanny

Jättebra bok!

2012-02-17 @ 12:13:16
URL: http://fannylehmann.blogg.se/
Postat av: anna

den måste jag läsa!

2012-02-19 @ 19:30:29
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/

Skriv din kommentar här↓

Ditt namn:
Ska datorn komma ihåg dig?

E-postadress:

Din blogg eller hemsida:

Skriv i rutan nedanför↓

Trackback